Utveckling på lokal nivå

flattr this!

I helgen genomför Christian Dahlqvist och andra aktiva i Hallandsområdet en knytkonferens om IOGT-NTO-rörelsen. Här kan ni se de pass som deltagarna själva bidrar med och där man fritt kan välja gå på. Där finns även länkar till filmningar av passen. Jag har från och till följt detta på distans, vilket fungerar perfekt – även om det hade varit hysteriskt mycket roligare att vara på plats.

Jan-Ove Ragnarsson, som är föreningsaktiv i Linköping berättar till exempel på hur de arbetar med utveckling av föreningens arbete:

Det som Christian gör inom ramen för Sobratankar är lysande. I sin enkelhet. Han skapar forum och frågeställningar där vi kan prata om sånt som ligger oss nära; folkrörelsearbete och nykterhetsarbete. Som vi alltid gjort, men som vi stundtals kanske glömt bort vikten av.

Jan-Ove är inne på att föreningens lokala webbplats ibland fungerar som ett fönster till andra. Ibland får de mail från studenter som har frågor, personer som är intresserade av vår historia, etc. Just modellen med fönster gillar jag. Kan man alltid skapa ett fönster när vi gör något? Eller en dörr?

Just nu pågår knytkonferensen och vi som inte kan vara på plats kan via Bambuser titta in genom det fönster som de medvetet har öppnat. Vi borde alltid öppna fönster i allt vi gör; via nätet, via andra mötesplatser, etc. I helgen kan jag dessutom, om jag så önskar, delta i seminariet via en chatt och direkt ställa frågor till publiken eller dem som håller i passet. Det gör att jag i allra högsta grad kan göra en insats och själv bidra. Det är inte bara ett fönster, det är en dörr. Om än en liten dörr, för visst har nätet begränsningar men ändå en signal till mig som betraktare att jag är välkommen att bidra.

Vilka tankar får du av Jan-Oves pass?

One thought on “Utveckling på lokal nivå

  1. Pingback: Samlat och länkat knytkonferensen februari 2012 | Sobra|tankar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>