Teknik och organisering

flattr this!

Har en ledig dag efter att ha spenderat fyra på SSWC. SSWC står för Sweden Social Web Camp och är en knytkonferens för de som jobbar med och är intresserade av webbens möjligheter. Inriktningen är aningen teknisk och många programmerare på plats men även andra som är intresserade av vad man kan använda tekniken av.

Det är intressant att betrakta vad som händer när ca 400 oerhört tekniskt kunniga och engagerade människor samlas till tältläger ute i Blekinges skärgård. Jag tänkte här ge några exempel på den teknik de använder som kan hjälpa och inspirera andra som organiserar event, konferenser, läger – oavett vad ni ska prata om på plats.

Foto – Flickr 

Flickr – som är ett fotocommunity – används flitigt för att dels samla in alla bilder från lägret som folk vill dela med sig av. Bilden till mig är en så kallad mug shot som fyra (eller fem) fotografer snabbt tog på alla deltagare. Dessa bilder samlades i en särskild grupp på Flickr. Här kan man se alla deltagare och man kan använda sin bild som avatar på Facebook, Twitter, etc. Eftersom alla håller upp sin namnskylt (med namn, twitternamn och blogg) är det enkelt att i efterhand leta reda på just den där personen man tyckte var intressant och googla upp eller twittra till. Spridningen av själva eventet blir en positiv bieffekt.

Google Latitude 

Effekten just nu är inte så häftig men denna användes för att pejla in de deltagare som bidrag med sin Latitude-kod för att i realtid se var alla befinner sig. Man kunde se hur ca 100 personer långsamt närmade sig Tjärö. Roligt och gemensamhetsskapande!

Intern humor 

Fanns det gott om. På den ö vi var fanns inte bara vi utan en stor flock med får. Naturligtvis finns det då någon som syr ihop 4loc.se där man satt en GPS på ett får och sedan kan följa hur detta får rör sig över ön under konferensen. Inget konstigt alls.

Anmälan via SimpleSignup

Anmälan gjordes via SimpleSignup som är ett oerhört enkelt anmälanverktyg som kan användas till mycket. Särskilt lämpligt är det när man ska ta emot pengar. De tar en viss procent av intäkten men fungerar oerhört smidigt. De ansvariga för SSWC sa att de enkelt kunde ta emot anmälningar på 200 pers under de första 7 minuterna. Detta borde fler föreningar och organisationer använder! Det är gratis att använda om det är avgiftsfria arrangemang.

Livesända via Bambuser 

Många hade med iphones och passade på att filma de sessioner de var med på. Taggar man sändningarna med t.ex. en hashtag är det enkelt att i efterhand sammanställa allt. Här är en bra sammanställning med mycket från konferensen, bland annat bambuser-sändningar som man kan se på i efter hand. Jag kommer själv att se en del sessioner i efterhand som jag själv missade på grund av att det fanns så mkt intressant på plats.

Annat smått och gott från lägret 

Tjärogram dyker bilder upp som är taggade ##SSWC om man använder Instagram.

Via Twingley får man direktrapporter om twittrandet från konferensen.

SSWX-Facemach – ja, kolla…

 

 

5 thoughts on “Teknik och organisering

  1. Pingback: Material från SSWC 2011 « Jan Viderén

  2. En intressant grej som jag hört men ej fått bekräftat: det var mer data UT från ön än in. Alltså det genererades mer innehåll än vad som konsumerades.

  3. Pingback: Vet du vad ideell logik är? | Sobra|tankar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>